Mesures higiènico-dietètiques per a mantenir una pròstata sana

1-Es consideren irritants vesicals, i per tant cal no abusar d'ells,  les begudes amb gas , les begudes que portin cafeïna (el te, el cafè, begudes de "cola"...) ja que és una coneguda substància diürètica, l’alcohol, la xocolata (també porta cafeïna), els cítrics (inclosos els seus sucs), la mel i el tabac.

2-No prengui grans quantitats de líquid en poc temps. Eviti la ingesta excesiva de líquids sobretot a partir de les 19 hores. A l'hora de sopar controli el consum de sopes, caldos, aliments bullits, fruites i verdures amb alt contingut amb aigua (síndria, melo, amanida…).
 

3-Begui líquid amb intervals de temps, per evitar infeccions i la formació de càlculs. La ingesta adequada de líquids és fonamental per al correcte funcionament de l'aparell urinari; la quantitat de líquids normal que ha d'ingerir un adult (incluint tot tipus de begudes i l'aigua dels aliments) és de 1500 a 2500 cc al dia)

4-Eviti els menjars molt abundants i elimini els aliments forts i molt condimentats (embotits, picants, salses, espècies…). Eviti la obesitat.

5-Tingui paciència malgrat tardi alguns segons en començar a orinar. Faci pressió progressiva dels músculs abdominals, mai brusca o excessiva.  Prenguis tot el temps que calgui per orinar i buidar la bufeta completament.

6-Orini sempre que senti necessitat, no retardi la micció.

7-Eviti estar assegut molt de temps. S’aconsellen passejades diàries amb la finalitat de descongestionar l’àrea pèlvica i perineal.

8-Eviti llargs desplaçaments amb mitjans de locomoció sense efectuar descans d’uns 10 minuts per caminar i orinar. Eviti muntar a cavall, bicicleta o motocicleta.

9-Procuri mantenir relacions sexuals amb regularitat, a ser possible completes, es a dir, amb ejaculació, això ajudarà a disminuir la congestió pèlvica.

10-Eviti l’estrenyiment i intenti mantenir un ritme intestinal diari.

11-Per prevenir el càncer en general s'aconsella realitzar una dieta baixa en greixos animals i rica en fibres vegetals. Per prevenir el càncer de pròstata en particular es recomana prendre aliments rics en licopè (antioxidant que es troba a la salsa de tomàquet, el meló i el pomelo rosat) i aliments rics en àcids grassos Omega 3 (abundants en les sardines, salmó...).

I RECORDI.....A PARTIR DELS 45 ANYS ES ACONSELLABLE UNA REVISIÓ UROLÒGICA ANUAL. (consulti al seu uròleg més proper. En la pàgina d'inici veure l'apartat: On he d'anar?)

If you want a professional and reliable web hosting service, read this fatcow review and your search will end here.

Web Recomenda

logo acuclogo sculogo acmt