Consells higiènico-dietètics per evitar les cistitis

1-No retrasar mai la micció; no és bo aguantar-se l'orina.

2-Prenguis el temps necessari per tal de buidar completament la bufeta.

3-Procuri una ingesta abundant de líquids tots els dies. Prengui molta verdura i  fruita amb alt contingut amb aigua (síndria, melo, amanida…), sopes, purés...Distribueixi al llarg del dia aquesta ingesta de líquids. La ingesta adequada de líquids és fonamental per al correcte funcionament de l'aparell urinari; la quantitat de líquids normal que ha d'ingerir un adult (incluint tot tipus de begudes i l'aigua dels aliments) és de 1500 a 2500 cc al dia.

4-Orineu abans i després de les relacions coitals.

5-Millor dutxar-se que banyar-se; la humitat afavoreix la proliferació de gèrmens. Eviteu portar molt de temps el banyador humit. Renteu-vos els genitals de davant endarrera i eixugueu-vos de manera suau i acurada.

6-Evitar l'excés de sabons íntims, poden irritar la uretra.

7-Eviti l'obesitat i l’estrenyiment, després de la defecació mai netejar-se cap endavant.

8-Eviti els banys de seient.

9- Es consideren irritants vesicals, i per tant, cal controlar el seu consum,  les begudes amb gas , les begudes que portin cafeïna (el te, el cafè, begudes de "cola"...), l’alcohol, la xocolata (també porta cafeïna), la mel i EL TABAC. S’aconsella seguir una dieta equilibrada i rica en residus i evitar els menjars condimentats, picants, amb greixos o amb espècies.

10-És aconsellable acidificar la orina (vitamina C) i consumir substàncies naturals considerades com inhibidors de la fixació bacteriana com el suc concentrat de mirlit i els concentrats de bruc i guaiaba rics en tamins. S'ha comprovat en diversos estudis científics l'eficació de l'Aranyó (Arandano) per prevenir les infeccions d'orina (recomanem consultar al seu metge respecte a la seva utilització).

11-Evitar com a mètode anticonceptiu l'ús del diafragma o cremes espermicides, aquestes últimes  redueixen la concentració vaginal de "Lactobacillus".

12-Una dada: "En dones amb relacions sexuals diàries, el risc d'infeccions urinàries recorrents és 9 vegades superior".

If you want a professional and reliable web hosting service, read this fatcow review and your search will end here.

Web Recomenda

logo acuclogo sculogo acmt