Informació apareguda al diari "El Punt" el 14 de juliol de 2007.

El web Urologia.cat, adreçat a pacients i facultatius, afegirà un servei adreçat a metges de família que té com a objectiu «resoldre dubtes amb un sol clic», explica Jaume Benages, que n'és un dels impulsors. Els metges consultaran els especialistes per evitar, quan sigui possible, la derivació de pacients a l'uròleg. El web –que rep 130 visites diàries, la majoria per buscar informació– van impulsar-lo tres especialistes dels hospitals Santa Tecla i Joan XXIII de Tarragona i Sant Joan de Reus.

Fa deu mesos que Jaume Benages, de l'hospital Sant Pau i Santa Tecla; Manuel Prados, de l'hospital Joan XXIII de Tarragona, i Antoni Pont, de l'hospital Sant Joan de Reus, van posar en marxa el web Urologia.cat, la primera pàgina en català que informa sobre les malalties d'aquesta especialitat mèdica. L'abril passat van obrir «una zona» restringida a professionals que permetrà que «si un metge de família té algun dubte sobre un pacient pugui contactar amb un uròleg de la seva zona», deia el doctor Benages, i «resoldre el dubte amb un sol clic». A la pràctica, aquest nou servei farà que les derivacions a especialistes es redueixin, ja que es podran resoldre uns quants problemes des de l'atenció primària. El servei es posarà en marxa a l'estiu, segons Benages, i encara s'ha definir «quins uròlegs hi participaran». Els professionals hi podran assistir durant el seu horari laboral o bé fora d'aquest horari amb el patrocini d'un laboratori farmacèutic. La nova zona també inclou formació per als metges a través de vídeos de cirurgia.


UN 60% SÓN PACIENTS
Urologia.cat, que es va posar en marxa l'11 de setembre passat, rep unes 130 visites diàries. Segons els càlculs dels responsables, un 60% «són pacients que busquen informació»; un 30%, metges de família, i els restants, especialistes. «Els metges de família disposen de moltes dades per als pacients, consells i recomanacions que imprimeixen i donen als pacients», diu Benages. De fet, les pàgines més consultades són consells i recomanacions sobre la pròstata, la incontinència urinària i la disfunció erèctil, però una de les eines que utilitzen força els pacients són els tests sobre determinades patologies en què es recomana la visita a l'especialista en funció de la puntuació obtinguda. Benages destaca, a més, que hi ha diversos articles sobre història relacionats amb la urologia que estan «entre els deu més consultats».

*Article aparegut el dia 14 de juliol de 2007 al diari "El Punt" i signat per la periodista Núria Serret.

 

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2479872

 

If you want a professional and reliable web hosting service, read this fatcow review and your search will end here.

Web Recomenda

logo acuclogo sculogo acmt